Rozpływający się ser camembert z pysznym sosem malinowym z dodatkiem kremu balsamicznego. Idealnie smakuje z grillowaną grzanką z ciabatty. Do przygotowania sera możemy użyć patelni grillowej, tradycyjnego lub elektrycznego grilla. Jeśli nie mamy takiej możliwości polecam upiec go w piekarniku jak w przepisie na camembert w skorupie.
- 1 opakowanie sera camembert
- pół szklanki malin (mogą być mrożone)
- łyżeczka kremu balsamicznego
- łyżeczka brązowego cukru
- świeżo mielony pieprz i sól morska
- odrobina oliwy z oliwek
przygotowanie
Patelnie grillową smarujemy delikatnie oliwą z oliwek. Grillujemy ser i ciabattę przez około 5 minut z każdej strony. W tym czasie podgrzewamy w rondelku maliny wymieszane z brązowym cukrem i kremem balsamicznym. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz