9 maja 2014

Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami

Gotowe ciasto francuskie jest świetną bazą do szybkich deserów. Jest to kolejna propozycja,po jabłkach w cieście francuskim, na słodki wypiek. Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ich przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 30 minut.


składniki na 8 ciastek
- opakowanie ciasta francuskiego
- 6-7 połówek brzoskwiń z puszki
- 250 g białego chudego twarogu
-  2 łyżki cukru pudru
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

przygotowanie
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych kwadratów. Podwijamy lekko boki, tworząc wyższy brzeg ciastka. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Twaróg przepuszczamy przez praskę do ziemniaków (trzykrotnie). Do miski z twarogiem dodajemy żółtka, cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Całość mieszamy. Na każde ciasto wykładamy równą część masy serowej. Wierzch dekorujemy pokrojonymi w plastry brzoskwiniami. Pieczemy około 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly