Gotowe ciasto francuskie jest świetną bazą do szybkich deserów. Jest to kolejna propozycja,po jabłkach w cieście francuskim, na słodki wypiek. Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ich przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 30 minut.
składniki na 8 ciastek
- opakowanie ciasta francuskiego
- 6-7 połówek brzoskwiń z puszki
- 250 g białego chudego twarogu
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
przygotowanie
Rozgrzewamy
piekarnik do 200 stopni. Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych
kwadratów. Podwijamy lekko boki, tworząc wyższy brzeg ciastka.
Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Twaróg
przepuszczamy przez praskę do ziemniaków (trzykrotnie). Do miski z
twarogiem dodajemy żółtka, cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Całość
mieszamy. Na każde ciasto wykładamy równą część masy serowej. Wierzch
dekorujemy pokrojonymi w plastry brzoskwiniami. Pieczemy około 15-20
minut, aż brzegi się zarumienią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz