Wzmacniający sok z buraka, marchewek, jabłek i cytryny. Jest zdrowy, dodaje energii i wzmacnia odporność. Burak jest skarbnicą witamin i minerałów. Buraki zawierają potas, wapń, żelazo, magnez, mangan, kobalt, witaminy A, C i B1. Cytryna świetnie przełamuje smak buraka, a jabłko i marchewka wzbogacają smak. Od kiedy znalazłam ten przepis w książce Agnieszki Maciąg "Smak życia" piję go regularnie. Sok z buraków powinien odstać po wyciśnięciu minimum pół godziny w zacienionym miejscu (wypity od razu obciąża za bardzo żołądek). Jest naprawdę pyszny!Na zdrowie!
przepis pochodzi z książki "Smak życia", A. Maciąg
składniki
- 1 burak
- 3 marchewki
- 2 jabłka
- sok wyciśnięty z 1 cytryny
składniki
- 1 burak
- 3 marchewki
- 2 jabłka
- sok wyciśnięty z 1 cytryny
Buraka,
marchewki i jabłka dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Z jabłek usuwamy gniazda nasienne. Przepuszczamy przez sokowirówkę/wyciskarkę do owoców. Do otrzymanego
soku dodajemy świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Przykrywamy i odstawiamy
na pół godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz