Ciastka z masłem orzechowym to idealny sposób, by wywołać uśmiech na twarzy domowników w mniej niż 25 minut. Są pyszne!
- 90 g masła
- 90 g brązowego cukru
- 100 g masła orzechowego
- 1 jajko
- 130 g mąki orkiszowej
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
przygotowanie
1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
2. Zimne masło mieszamy mikserem z brązowym.
3. Dodajemy jajko i masło orzechowe. Znów miksujemy się połączą, aż składniki się połączą.
4. Dodajemy mąkę, sodę, sól i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
5. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy kulki, delikatnie spłaszczamy w dłoni i układamy na blaszce zachowując odstępy.
6. Pieczemy, aż ciastka się zarumienią (około 15-20 minut).
3. Dodajemy jajko i masło orzechowe. Znów miksujemy się połączą, aż składniki się połączą.
4. Dodajemy mąkę, sodę, sól i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
5. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy kulki, delikatnie spłaszczamy w dłoni i układamy na blaszce zachowując odstępy.
6. Pieczemy, aż ciastka się zarumienią (około 15-20 minut).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz