Pyszny i aromatyczny koktajl pochodzący z Indii. Połączenie kremowego jogurtu greckiego ze słodkim mango uzależnia. Latem polecam wlać do szklanki z kilkoma kostkami lodu i udekorować świeżą miętą. Najlepsze orzeźwienie :)
- 2 dojrzałe mango
- szklanka jogurtu greckiego
- 1 łyżka miodu
opcjonalnie
opcjonalnie
- szczypta kardamonu
- szczypta szafranu
- lód
- świeża mięta do dekoracji
przygotowanie
Obieramy mango ze skórki i wkładamy owoc (bez pestki) do blendera. Dodajemy jogurt, mleko i miód. Można podkreślić smak przyprawami: szafranem i kardamonem, lecz nie jest to konieczne. Miksujemy na gładki koktajl.
Obieramy mango ze skórki i wkładamy owoc (bez pestki) do blendera. Dodajemy jogurt, mleko i miód. Można podkreślić smak przyprawami: szafranem i kardamonem, lecz nie jest to konieczne. Miksujemy na gładki koktajl.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz