11 marca 2014

Sałatka z brokułami i wegańską fetą

składniki
- 1 brokuł
- 100 g wegańskiej fety
- 25 g migdałów w płatkach
- jogurt sojowy naturalny
- wegański majonez
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz

przygotowanie
1. Brokuł dzielimy na małe różyczki. Gotujemy kilka minut (w garnku lub na parze), a następnie zanurzamy go w zimnej wodzie z lodem, aby zatrzymać proces gotowania. 
2. Migdały prażymy na suchej patelni. 
3. Wszystkie składniki przekładamy do miski i szykujemy sos.
sos: mieszamy 3 łyżki jogurtu, 3 łyżki majonezu, wyciśnięty czosnek, sól, świeżo zmielony pieprz



1 komentarz:

  1. genialna sałatka! szybka i łatwa w wykonaniu, wszystkim smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly