13 marca 2014

Aromatyczne pomidorki

Słodkie, aromatyczne pomidorki koktajlowe. Idealne jako dodatek do sałatek, tart, przekąsek.


 składniki
- 500 g pomidorków koktajlowych
- oliwa z oliwek
- pół łyżeczki tymianku
- pół łyżeczki cukru (najlepiej drobny, do wypieków)  
- odrobina soli i świeżo zmielonego pieprzu

przygotowanie

Piekarnik nagrzewamy do maksymalnej temperatury (240-250 stopni). Pomidorki myjemy. Następnie kroimy na pół i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pomidorki posypujemy tymiankiem, solą, pieprzem i cukrem. Polewamy oliwą z oliwek. Naczynie żaroodporne wstawiamy do piekarnika i od razu go wyłączamy. Pomidorki zostawiamy na całą noc (lub dzień) w piekarniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly