17 kwietnia 2014

Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciastka z masłem orzechowym to idealny sposób, by wywołać uśmiech na twarzy domowników w mniej niż 25 minut. Są pyszne!


 składniki na 12 ciasteczek
- 90 g masła
- 90 g brązowego cukru
- 1 jajko
- 130 g mąki orkiszowej
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej

przygotowanie
1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
2. Zimne masło mieszamy mikserem z brązowym.
 3. Dodajemy jajko i masło orzechowe. Znów miksujemy się połączą, aż składniki się połączą.
4. Dodajemy mąkę, sodę, sól i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. 
5. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy kulki, delikatnie spłaszczamy w dłoni i układamy na blaszce zachowując odstępy.
6. Pieczemy, aż ciastka się zarumienią (około 15-20 minut). 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly