Twarożek śniadaniowy to świetna opcja na pyszne, sycące i zdrowe śniadanie. Biały ser jest niskokaloryczny (zwłaszcza chudy),
dostarcza aminokwasów regulujących pracę ośrodka głodu i sytości, dzięki
czemu doskonale można się nim najeść. Twaróg zawiera
wapń, białko, a także witaminy A i D.
przepis z książki "Smak życia", Agnieszka Maciąg
składniki
- 250 g półtłustego twarożku
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 pomidory
- garść posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanych liści bazylii
- 1 wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku
- sól morska z ziołami
- świeżo mielony czarny pieprz
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 pomidory
- garść posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanych liści bazylii
- 1 wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku
- sól morska z ziołami
- świeżo mielony czarny pieprz
przygotowanie
Twarożek wkładamy do miski, dodaj jogurt, sól, pieprz oraz czosnek. Całość należy dobrze rozgnieć widelcem. Pomidory kroimy w kostkę i razem z pozostałymi składnikami. Delikatnie mieszamy z twarożkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz