21 września 2014

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem zamiast jajecznicy?

Niedzielne śniadanie kojarzy mi się z leniwym porankiem, zapachem kawy i ... jajecznicą. 
Dla odmiany proponuję dziś pastę jajeczną z dużą ilością szczypiorku. Tak naprawdę potrzebujecie jedynie świeżych jajek, pęczka drobnego szczypiorku i majonezu. Pasta idealnie smakuje z pełnoziarnistym pieczywem i kubkiem ulubionej herbaty lub kawy. My dzisiaj takie śniadanie zjedliśmy na balkonie. 
Smakowało wyśmienicie. Teraz wskakuję na rower. Korzystajcie z ostatnich ciepłych dni. 
Miłej niedzieli!


składniki
- 6 jajek
- 2 i pół łyżki majonezu
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
(polecam himalajską)
- świeżo mielony pieprz

przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, a następnie obieramy ze skorupek. Jajka kroimy w drobną kosteczkę, a szczypiorek siekamy. Dodajemy majonez. Przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą do smaku.

6 komentarzy:

  1. Będzie dzisiaj na śniadanie ;-) Hipo

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie robię :) na pewno będzie pycha jak wszystko na Twoim blogu :)potem zabieram się za to curry z kalafiora o którym rozmawiałyśmy :) Buziaki!

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly