4 maja 2015

Tortilla z wędzonym łososiem, rukolą i serkiem śmietankowym

Jeszcze świeżutki przepis trafia na bloga. Przed chwilą z apetytem zjedliśmy tortille z wędzonym łososiem, rukolą i serkiem śmietankowym.


Wnętrze placka doprawia pyszny sos miodowo-musztardowy. W kilka minut możecie cieszyć pyszną kolacją. Ba! Świetnie sprawdzi się zarówno jako imprezowa przekąska, jak i podczas spotkania ze znajomymi, a gdy wpadną niezapowiedziani goście uratuje honor gospodarza. Skład tortilli możecie wzbogacić również o suszone pomidory czy też kapary. Jednak zapewniam jednak, że i bez tego jest ona pyszna! Bon Appétit!

składniki
- 3 placki tortilli
- 100 g wędzonego łososia
- serek śmietankowy typu Almette
- rukola
- 1 czubata łyżeczka miodu
- 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon
- świeżo mielony czarny pieprz

przygotowanie
1. Na placku rozsmarowujemy serek śmietankowy i układamy na całej długości (po środku) plastry łososia.
2. Rukolę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i układamy równomiernie (sporą garść) na tortilli.
3. Miód rozpuszczamy (jeśli jest skrystalizowany) i mieszamy z musztardą. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
4. Rukolę polewamy niewielką ilością sosu i zwijamy w rulonik.
5. Kroimy nożem na kawałki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly