5 kwietnia 2014

Sałatka z tuńczykiem, rukolą i kiełkami

Sałatka "last minute".
Składniki można chwycić przed wyjściem do pracy i w kilka minut zrobić pyszny lunch. Garść rucoli, trochę kiełków, kilka pomidorków koktajlowych, czarnych oliwek i tuńczyk z puszki. Do tego sos z cytryny, oliwek i odrobiny miodu. Pycha!



składniki na 1 porcje
- garść rukoli
- mieszkanka ulubionych kiełków
- 5 pomidorków koktajlowych
- 10 czarnych oliwek
- 3 łyżki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
sos: łyżka oliwy z oliwek, łyżka cytryny, pół łyżeczki miodu, sól, pieprz.

przygotowanie
Do miski wkładamy rukolę i kiełki, przekrojone na pół pomidorki, oliwki i tuńczyka. Składniki na sos najlepiej wymieszać w małym słoiku. Sałatkę polewamy sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly