23 marca 2014

Jajka zapiekane w bułce czyli niedzielne śniadanie inaczej

Uwielbiam leniwe, niedzielne poranki. Zapach kawy roznoszący się po całym domu. Zazwyczaj jemy jajecznicę albo omlet z warzywami. Dziś było inaczej. Inspiracją był przepis Ani Starmach z odcinka przepisy na niezwykłe śniadania



 składniki:
- 1 bułka kajzerka
- 2 jajka
- ser żółty
- boczek lub szynka
- natka pietruszki
- łyżeczka masła klarowanego
- świeżo mielona sól morska i pieprz

przygotowanie: 
Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni.
Bułki rozcinamy na pół i wydrążamy środek (musimy uważać, aby nie przedziurawić spodu).



W każdej bułce umieszczamy szynkę/boczek (wcześniej wytopiony na patelni), ser i jedno rozbite jajko.

 
Posypujemy natką pietruszki, solą, pieprzem i dodajemy odrobinę masła.


Wstawiamy bułki do rozgrzanego piekarnika na 10-15 minut, aż jajka się zetną do naszej ulubionej konsystencji.

Do tego ulubiona kawa :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly