12 marca 2014

Chrupiąca sałatka z tuńczykiem

Chrupiąca, sycąca i pyszna sałatka. Idealna na lunch w pracy.


 składniki
- 4 łodygi selera naciowego
- 1 czerwona papryka
- pół puszki kukurydzy
- puszka tuńczyka
- pół szklanki brązowego ryżu
- pół szklanki bulionu
- pietruszka (natka)
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz

przygotowanie
Gotujemy ryż.
W międzyczasie kroimy w kostkę seler naciowy i paprykę. Natkę siekamy.


Do miski wkładamy kukurydzę, paprykę, seler, natkę pietruszki 
i tuńczyka.


Gdy ryż ostygnie, dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy. Lunch gotowy :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly